Home
Tutorials
Freebies

Saturday, 29 June 2013

Freebies:Assalamualaikum


Hai..ok harini hari ape?sabtu kan..so ,sempena hari yang baik ni nanie nk bagi rakan2 blogger freebies..okey ,x de lah lawa mane ..saja.suka-suka:Dsenyum dan lihat lah ya..aik??haha ok ..intan cume nk bagi freebies ASSALAMUALAIKUM..own made tau..

http://3.bp.blogspot.com/-OyyQARsx-NI/Uc65RihtN9I/AAAAAAAAAPw/Q-DatQr8zqk/s400/1.png



http://2.bp.blogspot.com/-KpBTDEVqG8w/Uc66ZdLHHhI/AAAAAAAAAP8/4drfzSKjqY0/s320/2.png


http://3.bp.blogspot.com/-2I6xVoIojxY/Uc67MxoZjUI/AAAAAAAAAQI/shuJWCV1cRY/s400/4.png



http://4.bp.blogspot.com/-UXId0s5zhoU/Uc67MqgPRaI/AAAAAAAAAQE/dAKcfsBKW-c/s400/3.png


http://4.bp.blogspot.com/-pbjc6g9z9kA/Uc67puYECsI/AAAAAAAAAQk/VJDUl0GWOuA/s400/5.png



 http://3.bp.blogspot.com/-q8bvFu9cDMg/Uc67phUdcAI/AAAAAAAAAQY/3vHkFqXcoH4/s400/6.png


 http://4.bp.blogspot.com/-LXy2Hf0rm_g/Uc67pnl3hmI/AAAAAAAAAQU/PrARsir_3JY/s400/7.png


 http://2.bp.blogspot.com/-78tNyj_oxA0/Uc67qW8CxfI/AAAAAAAAAQo/JhTnBmDbP68/s400/8.png



ok..itu saja yang nanie buat hari ini ..kalau nak ambik,ambik la..tapi pastikan anda komen dulu yer..












Thursday, 27 June 2013

Tutorial:Cara printscreen guna Window 8



Ok , then..hai sume..harini nanie nk bwat tutorial cara nk printscreen tpi guna Window 8.
Seperti yg kalian tau dkt desktop Window 8 tiada paint yer..
then paint die mcm pelik2 kan..sesapa yg ade Window 8 tau la kan..
cth  gambar :

 paint dia kan ade kt luar ,then menyusahkan sebab x bleh paste and save as.. so , nanie nk ajar la ni :

1.desktop -> right click -> New -> Bitmap image



klau x nmpk ,click image..so akan ade folder baru iaitu Bimap image..yg intan arrow kan tuu..
itulah Bitmap Image

2.print screen->open Bitmap Image->File->New->paste->save as.

kalo nk paste tekan je yg intan kotakkan tu yer..


Alahai x tau button print screen tu yg mane macam ni :


ok...DONE  ,senangkan..so korang bole lah try yer..








Sunday, 23 June 2013

Tutorial : Cari Blog ID



Bismillahirahmanirahim...

Ok ..sume harini nanie nk ajar kwn2  yg nk cari blog ID..senanya ni khusus untuk NEWBIE bloggie macam nanie well...lalala
okeyh untuk tidak membuang masa..


  1. Sign in ->Dashboard ->Layout *tekan jelah tu..senang nk tekan lain2 pon boleh
  2. Lihat di bahagian link atas..akan ade tulis camni (cth: http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=nombor korang.....) then, korang copy la no. tu yer..
  3. kalau x faham lgi ,lihat gambar :



yang nanie kotakkan tu contohnya..so,carilah kt tempat korang ye..
jgn lupe copy nombornya je tau..anak2 dia x pyh lah..hehe

TQ.Assalamualaikum kembali..



Header and Footer Bertukar ..Yeay !!!



Hai kawan ! 'sudah terang lagi bersuluh' ecehhhhh..puih,haha.seperti yg kwn2 
nmpk header dan footer syaz dah bertukar ..hoho.
rasa bangga lah jugak sebab hasil titik peluh sendiri tau ...choiii !
mcm penat kerja pulak ..walaupun masih NEWBIE di dunia blogger..harap mereka
 yg ade blog cantik tu jgn memandang rendah ye..jika ada silap dan salah tolong 
tunjukkan lah ya >,<ALHAMDULILLAH ..bersyukur sangat ..actually ,x de lah lawa ..
tpi okey la dimata syaz..kalo mata korang x tau lah kan...ting teng tong !
lihatlah sendiri..jgn lupe scroll sampai bawah ye.tengok footer.haha..
x delah..up to korang..yey

p/s
  • follower syaz masih sikit..so Follow lah syaz..pliss.haha.tiada paksaan
  • enjoy your reading keyh..
  • kalau ade silap dan salah ..mohon ajar..


gtg..bye alls..ASSALAMUALAIKUM...







Saturday, 22 June 2013

Pelatih PLKN lahir bayi lelaki di tandas kem



MUAR, 19 Jun (Bernama) -- Seorang pelatih yang sedang menjalani Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Kem Sri Ledang, Jementah, Segamat melahirkan seorang bayi lelaki dalam tandas kem tersebut hari ini.
Pengurusan kem tersebut yang menyedari remaja berkenaan melahirkan bayi dalam tandas pada kira-kira pukul 3 pagi segera mengejarkan ibu berusia 18 tahun itu bersama bayi seberat 2.7 kilogram ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah di sini.
Bagaimanapun, bayi lelaki tersebut meninggal dunia tidak lama selepas itu, manakala keadaan ibu muda terbabit dalam yang sedang dirawat tidak membimbangkan.
Pengarah hospital Dr Selahudeen Abdul Aziz ketika dihubungi mengesahkan ada menerima seorang pesakit remaja bersama bayi lelaki.
"Kita akan menjalankan bedah siasat ke atas bayi itu esok untuk mengenalpasti punca kematiannya," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ledang, Supt Harun Idris ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan berhubung kejadian tersebut.

"Shampoo, Sabun dan Ubat Gigi Baba"


"Shampoo, Sabun dan Ubat Gigi Baba"


Seorang salesman sedang mempromosikan produk perusahaannya kepada
seorang pelajar kolej. Dia menanyakan pertanyaan tentang produk
yang dipakai pelajar tersebut.

"Sabun mana yang anda gunakan selama ini?"

Pelajar tersebut dengan selamba menjawab, "Sabun Baba."

"Kalau deodorant, deodorant mana yang anda gunakan?"

" Deodorant Baba," jawab pelajar itu.

"Minyak wangi?"

"Minyak Wangi Baba."

"Shampoo?"

"Shampoo Baba."

Akhirnya dengan kecewa si salesman bertanya lagi, "Ok, apakah
jenama Baba ini jenama tempatan atau luar negara kerana saya belum
pernah dengar? Siapa tahu Anda selama ini memakai produk yang tidak
sihat."
Pelajar itu menjawab, "Bukan jenama tempatan atau luar negara. Babaitu rakan sebilik saya."



Sunday, 16 June 2013

Wajah Bayi Ini Kelihatan Di Perut Ibunya



Seorang perempuan mengandung terkejut melihat wajah bayinya yang muncul tiba-tiba di perutnya. Hal itu tiba-tiba membuatnya khuatir akan keadaan bayinya itu.

Karen McMartin dan suaminya David tidak percaya apabila melihat bentuk wajah yang menonjol dari dalam perut Karen yang sedang hamil. Kejadian itu berlaku pada Sabtu 7 Mac pukul 5.30 petang waktu tempatan.

Pasangan suami isteri ini bimbang kalau kejadian aneh itu seperti yang berlaku dalam filem fiksyen horror Alien yang terkenal pada 1979. Seperti diketahui, ada adegan di mana terdapat telur alien dalam perut pelakon utamanya.

Namun, beruntungnya bentuk wajah yang muncul itu hanyalah bentuk dari pusat Karen dan tanda parut di perutnya yang ketika itu kelihatan seperti hidung dan mulut ketika bayinya sedang bergerak.


Wednesday, 12 June 2013

Samsung Digital Camera Giveaway By Nabeel Fikree




Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen




click banner


Giveaway I Love U Chocolate




click banner 
tarikh tamat :13/6/13

Monday, 3 June 2013

KENAPA JADI MACAM NI !



Salam JUN !! mcm happy jer tpi x pon..ade problem ...hukhuk..sedih
senanya intan baru balik dri KEM PERSONA ANAK SOLEH tu..seminggu tau !

mula2 ade la gmbira ..then, bila buka blog ni..sedih giler nk mampos pon ade ..

pelik lah...
x tau nk ckp camne..lpas tu klau dh edit die x kuar ape2 pon..jdi lagi burok..
huaaaaaaa !! help me !!
x tau dh nk bwat camne  ..
ape nk bwat ni..nk nangis...KNAPE JDI CAM NI !!
somebody help me !


KENAPA! KENAPA! KNAPA!!!!!!!!!!!!!!
LEBIH -LEBIH PULAK..EMO SIKIT ..SORRY .>,< 

Sunday, 19 May 2013

"Duo Big Giveaway!

 
 
 

"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

Mini Segmen By DIS